Quality of Life – Appearance

Hello everyone,

This post is about the quality of life of my cool hunts from the sector Appearance. I will use the Felce and Perry model again, just like I did before. This post is a specific school assignment and therefore I will continue this post in Dutch.

Quality of life

 

good one

QoL model Felce and Perry

Het quality of life model van Felce en Perry is onderverdeeld in: materieel welzijn, emotioneel welzijn, sociaal welzijn, fysiek welzijn en activiteiten en ontwikkelingen.

Glitter is gold

helene-guggenheimDeze coolhunt gaat over het aanbrengen van glitter op de littekens die een individu heeft. Op deze manier is het de bedoeling om imperfectie mooi te laten zijn en littekens (zowel letterlijk als figuurlijk) te zien als een levensles in plaats van een negatieve gebeurtenis.

Dit sluit goed aan bij emotioneel welzijn, omdat de eigenwaarde en het zelfvertrouwen van een persoon verbetert kan worden doordat diegene bewust wordt gemaakt van het feit dat imperfecties horen bij wie je bent en ook mooi kunnen zijn. Daarnaast past het ook bij sociaal welzijn, omdat iemand veel sociale betrokkenheid en steun kan verwachten voor, tijdens en na dit proces.

Queer healing salon

untitled-article-1452864105Deze coolhunt gaat over het doorvoeren van de emancipatie van de LGBT group (lesbian, gay, bisexual, transgender). Dit wordt gedaan door een salon te openen speciaal voor deze mensen, waar zij kunnen relaxen en verzorgd kunnen worden.

Dit sluit goed aan bij het sociaal welzijn, omdat de maatschappij geconfronteerd wordt met het bekritiseren van deze mensen. De oprichtster van de queer healing salon plaatst de LGBT group op een hoog voetstuk, waardoor zij meer gesteund, gewaardeerd en geaccepteerd worden.

4 fashion labels & 3 asylum seekers

1156095Deze coolhunt gaat over het feit dat 3 asielzoekers mee lopen in de modeshows van Generation Africa. Er wordt gestreefd naar gelijkheid en het positief benaderen van de grote toestroom van asielzoekers vandaag de dag.

Dit sluit goed aan bij ontwikkelingen & activiteiten, omdat deze asielzoekers (wat in eerste instantie vaak als ‘probleem’ wordt gezien) inzetbaar zijn in verschillende disciplines. In dit geval zijn ze een bevordering voor de diversiteit aan personen tijdens een modeshow.

Let’s be game changers

Essena1Deze coolhunt gaat over Essena O’Neill, die eerder al toegaf haar hele Instagram account te faken. Nu is zij een actie gestart die zij ‘let’s be game changers’ noemt, waarin zij pleit voor meer transparantie en oprechtheid, zodat we een ‘echte’ wereld kunnen zijn.

Dit sluit goed aan bij emotioneel welzijn, omdat we op deze manier bevorderen dat meer mensen haar zullen volgen en oprecht tevreden zijn met de persoon wie hij of zij is. Je kan dan voldoening halen uit je karakter, en niet meer op de manier waarop je je presenteert op sociale media.

Fashion: age doesn’t matter

Giorgio-Armani-New-Normal-Spring-2016-Campaign01Deze coolhunt gaat over het feit dat identiteit belangrijker is dan de regels vaak gehanteerd worden in de mode. Er komen bijvoorbeeld een paar ‘oudere’ modellen terug en er komt een heel jong model bij. Deze vertellen allemaal hun eigen verhaal op hun eigen manier.

Dit sluit goed aan bij emotioneel welzijn, omdat hiermee vertelt wordt dat je goed bent zoals je bent, en dus voor zelfvoldoening zorgen. Dat modellen tegenwoordig veel natuurlijker over komen benadrukt dit. Daarnaast past ontwikkelingen en activiteiten er ook bij, omdat deze diversiteit zorgt voor een bredere inzetbaarheid in de mode branche.

Tot de volgende keer,

Amy Melenboer ♥


 

Sources:

  • Felce and Perry model (1995)

Plaats een reactie